Underbara ull

Underbara ULL!

Årets första klippning är igång inför lamningen. Vår ras Oxford Down har väldigt mycket ull, både på kroppen men också på huvudet och benen. Det är ett stort och tungt jobb att klippa dem två gånger per år. Samtidigt passar vi även på att trimma klövarna. Eller vi och vi, det är Carl-Mikael som sköter klippningen och hanterar de ofta 100 kg tunga tackorna. För att inte tala om baggarna som kan väga mer än 150 kg. 

 

Ull är ett fantastiskt material och fungerar mycket väl som jordförbättrare och för täckodling i trädgården! Ull kan exempelvis skydda mot skadedjur, som rådjur och sniglar, det håller fukten kvar och dessutom innehåller det näringsämnen som är bra för jorden. Ett helt naturligt markförbättringsmaterial med inbyggd näring helt enkelt!

Vill du köpa en säck med otvättad fårull av oss och hjälpa oss att driva ett mer hållbart, småskaligt jordbruk? För 100 kr får du en stor säck med ull från våra får. Hör av dig på mail: vettershagagard@gmail.com eller skicka ett sms till 0737240724 Elin Uppström

Vi kommer även erbjuda säckar med ull i gårdsbutiken framöver, håll koll på Facebook eller Instagram när vi har öppet nästa gång!

 

Några länkar som inspiration till hur du kan använda fårull i din egen trädgård